I vy můžete být vyšší. Boty se skrytým podpatkem dorazily do Česka.

I vy můžete být vyšší. Pánské boty se skrytým podpatkem dorazily do Česka.

V dnešní době je zcela běžnou záležitostí, když si žena vezme boty na vysokých podpatcích. Typické lodičky nebo jehly se staly jedním z nejvýznamnějších symbolů dámské módy. Zejména menší ženy milují podpatky, protože jim prodlužují nohy a díky tomu se cítí sebevědoměji. Proč ale pánové nemají žádnou podobnou vychytávku?

Muž s vysokými jehlami by se zajisté setkal s řadou negativních komentářů a posměšků, přestože historicky podpatky byly určené výlučně pro pánskou obuv. Nosili je jezdci na koních, přičemž podpatek sloužil jako stabilizační prvek v třmenech sedel při střelbě za jízdy. Menší podpatek o výšce 2,5 cm se tak u pánské společenské obuvi zachoval i do dnešní doby. Naopak vysoké podpatky se staly výlučně záležitostí dámské módy. Ženy se díky podpatkům cítí atraktivněji a často na podpatcích jsou vyšší než jejich partneři. V takovém případě by určitě nemalá část mužů ráda přivítala možnost si polepšit o několik cenťáků, ale žádné zvyšující boty pro pány zatím na českém trhu nebyly.

Nově však mohou muži využít boty od DOPHAM’S (tzv. dophamsky). Jedná se o první pánské boty se skrytým podpatkem v Česku. Dophamsky vypadají navenek jako běžné společenské boty, avšak uvnitř mají zabudovaný zpevněný klín, který může měřit až 4 cm. Společně s klasickým vnějším podpatkem o dalších 3 cm, tak můžete ke své výšce přidat 7 centimetrů, a to zcela nenápadně. Dophamsky vám opticky prodlouží nohy a zlepší váš fyzický postoj, neboť vás přimějí chodit vzpřímeně. Mimochodem podobné boty se staly v zahraničí již běžnou záležitostí pánské módy a jsou známé jako elevator shoes. Jedny takové elevator shoes můžete nyní koupit i v České republice na e-shopu www.dophams.com. Boty jsou ručně vyráběny v EU a stojí za nimi mladý manželský pár Do Phamovi.

 

classy blackoxford brown

K čemu se hodí a pro koho jsou určeny?

Dophamsky vypadají jako běžné společenské boty, tudíž si je můžete vzít k obleku například na ples, svatbu nebo do divadla. Pro osoby pracující v kanceláři mohou být součástí každodenního outfitu. Dophamsky neocení pouze muži menšího vzrůstu, ale i ti vyšší, kteří mají vysoké partnerky. V mnoha případech je totiž žena na podpatcích vyšší než muž a přiznejme si, že na společenských událostech to vždy vypadá lépe, když je muž alespoň o kousek vyšší než žena. Dophamsky tak nabízejí řešení tohoto problému. Ženy si mohou vzít podpatky a muži dophamsky.

V žádném případě se muži nemusí stydět nosit boty se skrytým podpatkem. Jedná se o módní doplněk stejně jako u žen. Boty vypadají konvenčně a elegantně. Muži by je měli nosit stejně hrdě, jako ženy nosí podpatky.

Které známé osobnosti nosí boty se skrytým podpatkem a ani jste o tom neměli tušení?

Pánské boty se skrytým podpatkem se staly hitem mezi celebritami v Hollywoodu. Pro některé z nich jsou nedílnou součástí outfitu na červeném koberci. Nosí je například Tom Cruise, který měří 172 cm. Jeho bývalá manželka Katie Holmes měří o 3 cm více, tudíž oba tyto boty velice ocenili.

Velkým milovníkem elevator shoes je Robert Downey jr., známý spíše jako Tony Stark nebo Iron Man. Robert má snad největší sbírku elevator shoes a nosí je téměř na každou událost. Spatřit jej můžete nejen na červeném koberci, ale využívá elevator shoes dokonce při samotném natáčení filmů Avengers. Jelikož elevator shoes jsou navenek nenápadné, rozpoznají je podle tvaru a stavby boty pouze ti odborníci, kteří s nimi už měli zkušenosti.

Pokud by se vám někdy hodilo být vyšší o 7 centimetrů, dophamsky vám určitě prokážou dobrou službu. Na e-shopu najdete různé druhy bot pro různé příležitosti, přičemž sortiment se neustále rozšiřuje. Zkuste život na vysoké noze!

Tabulka velikostí
Šablonu vytvořil Tomáš Hlad & techka s.r.o.